Problemen met schulden

Je moet die laptop nog afbetalen, bij de bank sta je rood en o ja, je vriend moet je ook nog geld teruggeven. En al die rekeningen… Je ziet door de bomen het bos niet meer.

De straathoekwerkers willen je helpen om jouw financiële chaos weer te op orde te krijgen. Het gaat dan om het in kaart brengen van de schulden en eventueel contact leggen met schuldeisers, deurwaarders, incassobureaus en het regelen van betalingsafspraken. Dit alles doen we natuurlijk samen met jou.

Vrijwillige schuldhulp
Wanneer de schulden te hoog zijn (door bijvoorbeeld te weinig inkomen) om nog haalbare afspraken te maken met schuldeisers (mensen die nog geld van jou tegoed hebben) is er de mogelijkheid om schuldsanering aan te vragen. Samen met jou, in samenwerking met de Sociale Dienst, maken we de aanvraag in orde. De Sociale Dienst beslist uiteindelijk of de aanvraag gehonoreerd wordt. Bij een positief besluit wordt de uitvoering gedaan door de Stadsbank in Zwolle. Vanuit het straathoekwerk ondersteunen en begeleiden we je in de contacten met de Stadsbank. 
Aan schuldsanering is vrijwel altijd budgetbeheer gekoppeld. Dat betekent dat jouw inkomen/uitkering naar de Stadsbank gaat en dat zij daarvan de vaste lasten betalen. Jij krijgt dan een vast bedrag per week en het restant gaat naar de schuldeisers. De saneringstrajecten duren meestal drie jaar. 

Wettelijke schuldsanering
Wanneer schuldeisers niet akkoord gaan met de schuldsanering heb je nog de mogelijkheid dit via de rechter aan te vragen. Je krijgt dan ook met een bewindvoerder te maken. Voor meer info zie www.wsnp.rvr.org 

Meer weten? Neem snel  contact op!

kijk eens op www.schuldenvrij.nl