Let op je gezondheid gezondheid

Gezond leven is belangrijk. Goed slapen (ongeveer acht uur per nacht), gezond eten (drie keer per dag en in ieder geval twee ons groenten en twee stuks fruit), veel water (!) drinken, beweging, maar ook ontspanning horen in dat gezonde leventje thuis. Zo bouw je een goede weerstand op tegen virussen die je ziek kunnen maken. Want slaap je te weinig, eet je slecht of heb je een slechte conditie? Dan heb je zo een griepje te pakken.

Natuurlijk zijn door al die dingen niet alle ziekten te voorkomen. Sommige ziekten kunnen zomaar ineens je gezonde leventje verstoren, andere ziekten zijn erfelijk. Ook kunnen ingrijpende gebeurtenissen in je leven ervoor zorgen dat je gezondheid in gevaar komt. Kies een onderwerp in het menu voor meer informatie.

Niet alle onderwerpen komen hier aan bod; wil je bijvoorbeeld meer weten over seksualiteit, kijk dan eens op deze websites:

Over chronische ziektes en aandoeningen vind je informatie bij MEE Veluwe. Dit is een organisatie voor alle mensen met een beperking of chronische ziekte, en hun omgeving.

Bekijk ook eens de website I Move Nunspeet. Deze website, initiatief van de gemeente, is onafhankelijk en voor alle organisaties in Nunspeet die Nunspeters doen 'Bewegen' in de meest letterlijke zin van het woord. Voor deze website kunnen deze organisaties ook informatie aanleveren.