Gok- en gameverslaving

Een gokverslaafde móet elke dag naar het café om te gokken. Die machine geeft je een kick. De flikkerende lampjes, de plaatjes die aan je voorbij schieten. Maar vooral: het geluid van vallende munten in de bak. Als je geluk hebt. Want steeds vaker gooi jij er steeds meer geld in en krijg je er niets voor terug. Je krijgt schulden en steeds vaker 'vergeet' je afspraken, omdat je achter de fruitautomaat zit.

Als gameverslaafde koop je een spel omdat het je leuk lijkt en omdat je er veel over leest of over hoort via de media, hoe duur het is, is dan onbelangrijk. Je wilt het gewoon hebben dus betaal je wat men er voor vraagt. De drang en nieuwsgierigheid, naar t volgende niveau, tijdens het spelen, is al groot maar word ook nog eens groter naarmate je steeds verder komt in het spel, dus blijf je als het ware, dag en nacht spelen. Zelfs de natuurlijke gang van zaken zoals slapen eten, toilet gaan en slapen stel je zo lang mogelijk uit. Als je dan uiteindelijk toe wil geven aan de vermoeidheid en wil slapen word je dat bijna onmogelijk gemaakt door dat het spel gewoon doorgaat in je hooft. Na een korte periode van slaap word je maar met 1 gedachte wakker. Verder gaan met het spelen van het spel. Een nieuwe dementie van gamen is het online gamen tegen spelers over de hele wereld.
Doordat men zich verslaaft, aan het gamen, worden contacten met familie, school en/ of werk verwaarloosd. Ook zien we vaak dat de basisbehoeftes van de mens worden verwaarloosd zoals het eten en de persoonlijke hygiëne. Het is toch moeilijk te begrijpen dat computeren belangrijker is als hygiëne en voedsel. Maar mensen met een gameverslaving zien dit niet meer in omwille van een video of computerspel. Een gameverslaving gaat geregeld gepaard met obsessief/dwangmatig gedrag en het gebruik van drugs. Stel je voor dat je 16 uur achter een stuk een spelletje speelt om alleen te proberen je score te verhogen en te verbeteren. Om dit vaak vol te houden komen vele van hen ook met drugs in aanraking.


Als gok- en gameverslaafde heb je hulp nodig. Zet dan eens in op Straathoekwerk. Je kunt er altijd terecht. De straathoekwerkers weten welke hulp je nodig hebt en bij wie je daarvoor moet zijn. Neem gerust  contact  op, het kan ook anoniem.

Wil je meer weten over gokverslaving? Klik  hier voor meer informatie op de website van Korrelatie.

Doe hier de gametest. www.solutions.nl