Zelfstandig Wonen

Een gezellig en warm huis, waar jij je eigen plekje hebt. Waar iemand op je wacht als je thuis komt en waar je samen met je familie aan een grote tafel eet en de dag doorspreekt. Dat klinkt natuurlijk mooi, maar voor veel jongeren is dat een ver-van-mijn-bedshow. Omdat ze bijvoorbeeld op straat leven. Elke nacht is het dan maar weer afwachten waar je slaapt. Misschien heb je ook nog te maken met andere problemen. Je hebt schulden, bent een bekende van de politie of misschien ben je wel verslaafd.

Er zijn ook jongeren die het huis uit moeten omdat ze thuis veel problemen hebben. Dan woon je van de ene op de andere dag op jezelf. En dat is flink wennen, want ineens moet je een huishouden runnen. Je moet de boel schoonhouden, boodschappen doen, koken, rekeningen betalen. En dat gaat niet altijd van een leien dakje… Straathoekwerk helpt. Ook bij het vinden van een woning en allerlei praktische zaken.

Kun je niet zelfstandig wonen door welke oorzaak dan ook, dan helpen wij je om een geschikte plek te vinden. Bijvoorbeeld bij de volgende organisaties: