Mijn ouders zijn gescheiden en ik woon bij een van hen, ik ben bijna elke avond allleen thuis. Ik zorg dan meestal voor mijzelf, en voel mij best eenzaam. Komt dit vaker voor?

We komen dit inderdaad wel vaker tegen, en vaak voelen deze jongeren zich erg eenzaam of in de steek gelaten. Zit je hier heel erg mee, is het belangrijk om te weten wat je eraan kunt doen.

Enkele tips:
-           Nodig vrienden uit om een gezellige avond te hebben.
-           Geef het aan bij je vader of moeder, dat je vaak alleen thuis bent, en dat je dat niet fijn vindt. Misschien heeft hij het niet door, en wil hij er best wel rekening mee houden.
-           Je kunt verschillende activiteiten, sporten en hobby's doen 's avonds. Dan heb je verschillende avonden gevuld.
-           Ik weet niet hoe goed het contact is met je vader of moeder waarbij je niet woont en of ze dichtbij wonen, maar misschien kun je daarmee afspreken dat je  één of meer avonden in de week  komt eten of iets anders.
-           Wanneer je het moeilijk vindt om dit met één van je ouders te bespreken kunnen wij je daar ook bij helpen door bijvoorbeeld met je mee te gaan of bij ons op kantoor te oefenen hoe je dit aan je vader of moeder kan vertellen.
Terug